Hoe eet je sushi?


Bij SushiPoint krijgen we de vraag maar al te vaak: hoe eet je sushi of hoe kan je het beste sushi eten? Om de belangrijkste vraag maar direct te beantwoorden: sushi kun je zowel met stokjes als met je handen eten. In Japan is het zelfs heel normaal om de sushi te dippen in sojasaus of wasabi en deze vervolgens in een keer in de mond te stoppen. En dat gebeurt dus gewoon met de handen. Bij SuhiPoint vinden we het hoe dan ook het belangrijkst dat je van je sushimaaltijd geniet!

Bestel hier direct jouw verse sushi! →

wat is sushi

Sushi etiquette van SushiPoint: geniet!

Eet je de heerlijke sushigerechten van SushiPoint het liefst met je handen? No problem! Sterker nog: het is helemaal niet raar om sushi met je handen te eten. Feitelijk is het zelfs de traditionele manier om sushi te verorberen. Uiteraard was je je handen grondig voordat je start met de sushi. Daarna kan je uitstekend je vingers gebruiken om de sushi te pakken. Een stukje sushi pak je altijd aan de zijkant vast aangezien je anders de mooie opmaak van de sushi kapot zou kunnen maken.

Liever met stokjes? SushiPoint legt je uit hoe!

Houd je er niet van om met je handen te eten? Gebruik dan de chopsticks. Zorg er wel voor dat je de stokjes op de juiste manier vasthoudt. Net als met je vingers, pak je ook met stokjes de sushi vanaf de zijkant. Indien je de sushi van bovenaf ‘grijpt’, vergroot dat de kans dat de sushi uit elkaar valt. En dat wil je natuurlijk niet! Overigens wordt onze sushi altijd geleverd inclusief stokjes.

wat is sushi

Trek gekregen? SushiPoint biedt sushimenu’s voor elke stemming en elke gelegenheid

Sushi is een ambachtelijk product dat bij SushiPoint uitsluitend met de meest verse ingrediënten wordt vervaardigd zodat jij thuis kunt genieten van heerlijke sushi van absolute topkwaliteit! Direct bestellen? Bestel je sushi dan eenvoudig via deze website. Heb je geen zin om te wachten of ben je in de buurt? Dan kan je onze sushi uiteraard ook afhalen. Bestel alvast via de website en jouw vers bereide sushimenu staat voor je klaar als je binnenkomt.

Bestel hier direct jouw verse sushi! →