Hoe lang kun je verse sushi bewaren?


SushiPoint vervaardigt met liefde en passie de allerbeste sushi met de meest verse ingrediënten zodat jij kunt genieten van topkwaliteit sushi. In onze keukens wordt strikt gewerkt volgens de HACCP wet- en regelgeving waardoor we onze kwaliteit kunnen waarborgen. Verse sushi bewaren raden wij niet aan gezien de aard van het product. Toch bewaren? Lees hier alles over hoe lang je verse sushi kunt bewaren.

Bestel hier direct jouw verse sushi! →

wat is sushi

Bewaar sushi maximaal 4 uur op kamertemperatuur

Sushigerechten eet je het beste op kamertemperatuur. Alleen dan komen de verfijnde smaken het beste tot hun recht. Zodra je de sushi bij SushiPoint hebt gehaald of hebt laten bezorgen, blijft de kwaliteit tot 4 uur na dat moment buiten de koelkast gegarandeerd. Toch adviseert SushiPointom een versproduct zoals sushi zo snel mogelijk na bereiding te consumerenen deze niet te bewaren. Maar dat vind je vast niet erg als je alleen al kijkt naar een van de heerlijke sushi-kunstwerkjes van SushiPoint!

Kan je sushi van Sushipoint in de koelkast bewaren?

Als gemeld is de beste temperatuur om sushi te eten, de kamertemperatuur. Sushi in de koelkast zetten is dus geen goed idee. De smaken verliezen dan hun kracht en de nori (zeewier) verliest z’n stevigheid. Toch kun je onze vers bereide sushi maximaal een dag (24 uur) in de koelkast bewaren. De smaak- en textuur van de sushi blijft namelijk tot 24 uur behouden. Indien je sushi met zeevruchten hebt besteld, moet je de houdbaarheid verkorten naar maximaal 15 uur in de koelkast. Ruik altijd even aan de sushi; eet ze niet op als de vis slijmerig is of niet meer fris ruikt!

Kan je vers bereide sushi van SushiPoint invriezen?

SushiPoint adviseert om vers bereide sushi niet in te vriezen. Sushi bevat (meestal) rauwe vis, sushi-rijst en zeewier vellen (nori). De sushi-rijst zal droog gaan smaken en het zeewier wordt taai en hardnekkig. Kortom, de smaakbeleving die zo belangrijk is bij verse sushi, kunnen wij na invriezen en ontdooien niet meer garanderen.

SushiPoint bereidt haar sushigerechten vers. Daarom verdient het altijd de voorkeur om sushi direct na het bezorg- of afhaalmoment op te eten. Alleen dan geniet je optimaal van de heerlijke en verfijnde smaken. Wil je de sushi toch bewaren, doe dat dan zo kort mogelijk. Vraag onze medewerkers gerust om meer advies inzake het bewaren van verse sushi.

Bestel hier direct jouw verse sushi! →