Hoe wordt sushi gemaakt?


Sushi maken (of moeten we zeggen: sushi vervaardigen?) is een kunst die we bij Sushipoint als geen ander verstaan. Het is een ambachtelijk werk dat binnen ons bedrijf alleen gebeurt met gebruik van de beste ingrediënten en met inachtneming van de meest uitgekiende recepten. Wie de sushi van SushiPoint eenmaal heeft geproefd, wil niet anders meer. Ontdek hoe sushi bij ons wordt gemaakt.

Bestel hier direct jouw verse sushi! →

wat is sushi

De bekendste sushi van SushiPoint

Er zijn verschillende vormen sushi waarbij maki, nigiri, oshi en temaki in Nederland de meeste bekendheid genieten. In sushi worden verschillende soorten ingrediënten gebruikt waarbij je moet denken aan verschillende soorten vis, rijst, zeewier en verschillende soorten (Japanse) groenten. De ingrediënten worden op een zeer verfijnde en liefdevolle manier bereid en gebruikt om sushi van te maken. Verreweg het populairst in de makisushi en nigirisushi. Maki sushi zijn de 'bekende' rondjes van zeewier die op een rol worden gemaakt en vervolgens in plakjes worden gesneden. Maki sushi zijn van binnen gevuld met rijst met in het midden een aantal kleine stukjes groenten. Nigiri sushi is een 'torentje' van sushi met onderop een grote hoeveelheid rijst en bovenop een stukje gefileerde vis. Om het pakketje heen wordt een ragfijn sliertje van zeewier gebonden waarmee de Nigirisushi wordt afgemaakt en haar decoratieve karakter krijgt.

Sushipoint gebruikt Japanse ingrediënten voor de sushi

Sushipoint gebruikt veelal typisch Japanse ingrediënten om sushi te maken. Vis, het liefst zo vers mogelijk, is een erg belangrijk basisbestanddeel bij het maken van sushi. Vissoorten die gebruikt worden zijn bijvoorbeeld (witte) tonijn, makreel, zalm, (konings)krab en soorten schelpdieren. Naast vis is ook de rijst een belangrijk onderdeel van de sushi. Om sushi te maken, gebruiken we de beste, speciale Japanse rijst. Deze rijst plakt beter en smaakt anders dan 'gewone' rijst. Door de rijst heen verwerken we vervolgens (Japanse) rijstazijn en suiker en zout naar smaak. Na de rijst wordt er in sushi ook zeewier verwerkt. Zeewier komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit de zee en geeft sushi een wat zoutige smaak. Overigens gaat het om gedroogd zeewier. Naast vis, rijst en zeewier worden in sushi (afhankelijk van het type sushi) ook nog verschillende soorten groenten gebruikt. Denk aan o.a. komkommer, avocado, bonen. En ook omelet en tofu.

Sushi is er voor elke stemming en gelegenheid

Sushi is een ambachtelijk product dat bij Sushi Point uitsluitend met de meest verse ingrediënten wordt vervaardigd zodat jij thuis kunt genieten van heerlijke sushi van absolute topkwaliteit! Direct bestellen?

Bestel hier direct jouw verse sushi! →