Hoeveel calorieën zitten er in sushi?


SushiPoint biedt een enorme keuze uit vers gemaakte sushi. Op de vraag hoeveel calorieën sushi bevat, kunnen we je een goede leidraad geven bij het maken van een caloriearme keuze. De hoeveelheid calorieën verschillen per sushi soort. Bij SushiPoint vertellen we je graag meer over de calorieën in sushi zodat je een weloverwogen keuze kunt maken!

Bestel hier direct jouw verse sushi! →

wat is sushi

Maak je eigen keuze bij SushiPoint en bepaal het aantal calorieën

Een verantwoorde, gezonde sushimaaltijd is bij SushiPoint eenvoudig te realiseren. Sushi is van nature al geen calorierijk voedsel maar er zitten uiteraard wel verschillen in de hoeveelheid calorieën. Maar als je zin hebt in sushi, is een caloriearme sushimaaltijd heel goed mogelijk. Houd bij je keuze dan rekening met de ingrediënten. Een Tempura roll bevat nu eenmaal meer calorieën dan een Avocado roll. Ook de door ons gebruikte sushirijst bevat een goede hoeveelheid koolhydraten maar als je dat niet wilt, kan je kiezen voor sashimi aangezien daar geen rijst in wordt gebruikt. Maar ook ‘gewone’ sushi kan heel goed een gezonde en verantwoorde traktatie zijn met weinig calorieën.

De gemiddelde hoeveelheid calorieën per sushi-categorie

Om je een idee te geven hoeveel calorieën bepaalde soorten sushi bevatten, helpt SushiPoint je met een eenvoudig lijstje waarbij we je per roll (ongeveer 6 stuks sushi) aangeven hoeveel calorieën de betreffende sushi bevat. Ga je bij SushiPoint voor een gezonde keuze en dus voor sushi met een laag caloriegehalte, kies dan bijvoorbeeld voor tonijn (184 calorieën), avocado (140 calorieën) of zalm avocado (304 calorieën). Ook de sushi rolls met krab (317 calorieën) zijn relatief caloriearm. Kies voor je voor sushi met meer calorieën, dan moet je denken aan 508 calorieën voor sushi met Tempura garnalen of sushi die zijn samengesteld met verschillende soorten vis.

Staar je echter niet blind op de hoeveelheid calorieën. Met name bij de menu’s maken we een uitgekiende mix van sushigerechten met meer en minder calorieën zodat je een gezonde en verantwoorde maaltijd krijgt met goede mix van koolhydraten, vetten en eiwitten. En natuurlijk mag je best een keertje genieten van een sushigerecht met wat meer calorieën. Het uitgebreide assortiment van SushiPoint biedt volop mogelijkheden voor een lekkere maar ook gezonde sushimaaltijd!

Sushi is er voor elke stemming en gelegenheid

Sushi is een ambachtelijk product dat bij Sushi Point uitsluitend met de meest verse ingrediënten wordt vervaardigd. Doordat je kunt kiezen uit een enorm aanbod, kan je zelf een voor jou meest passende keuze maken. SushiPoint biedt een grote keuze uit caloriearme sushi zodat jij thuis kunt genieten van gezonde sushi van absolute topkwaliteit! Direct bestellen?

Bestel hier direct jouw verse sushi! →