Hoeveel sushirijst zit er in een roll?


Sushirijst is het basis ingrediënt voor de vers bereide sushi van Sushipoint. Er zijn enorm veel verschillende soorten sushivarianten beschikbaar maar een ding hebben ze bijna allemaal met elkaar gemeen: ze bevatten stuks voor stuk een hoeveelheid sushirijst. Sushipoint neemt je graag mee in de wereld van de sushirijst en legt je uit hoe dit belangrijke bestanddeel wordt gebruikt en hoeveel er in de verschillende sushi daadwerkelijk wordt verbruikt.

Bestel hier direct jouw verse sushi! →

wat is sushi

SushiPoint biedt een ‘roll’ en een ‘handroll’

Allereerst leggen we je het verschil uit tussen een ‘roll’ en een ‘handroll’ van SushiPoint. Zo bieden wij bijvoorbeeld crispy rolls, New York rolls en saladrolls aan. Als je een van de genoemde sushi rolls bestelt, krijg je meerdere stukjes die gesneden zijn van de gemaakte rol (ongeveer 6 tot 8 stuks). De hand roll daarentegen is een puntvorming ‘zakje’ waar de gerechten in worden gestopt; dat is dus een andere vorm van sushi. Denk hierbij aan Temaki hand rolls, zoals de Temaki Zalm, de TemakiTuna en Temaki California. Stuk voor stuk verkrijgbaar bij SushiPoint en gevuld met de lekkerste sushirijst!

Over het algemeen kan je zeggen dat SushiPoint ongeveer 80 gram sushirijst gebruikt bij de vervaardiging van producten zoals de crispy rolls en New York rolls. Verder maken water, rijstazijn, zout en suiker deel uit van de smakelijke mix waar de sushi rolls met liefde worden vervaardigd zodat jij kunt genieten van een overheerlijke sushimaaltijd van SushiPoint

De sushirijst van SushiPoint is van topkwaliteit

De gebruikte rijst wordt ook wel meshi genoemd, en heeft korte, dikke korrels en is erg kleverig, zodat de rijst goed kneedbaar is en de sushi goed bij elkaar blijft plakken. De smaak van de rijst is licht zuur door de tijdens de bereiding gebruikte rijstazijn. Daarnaast wordt vaak ook een zoete rijstwijn (Mirin) en wordt een snufje zout aan de rijst toegevoegd.

Sushi is er voor elke stemming en gelegenheid

Sushi is een ambachtelijk product dat bij Sushi Point uitsluitend met de meest verse ingrediënten wordt vervaardigd zodat jij thuis kunt genieten van heerlijke sushi van absolute topkwaliteit! Direct bestellen?

Bestel hier direct jouw verse sushi! →