Is Sushi Japans of Chinees?


Hoewel veel mensen denken dat de oorsprong van sushi uit Japan of China afkomstig is, klopt dat niet. Sushi vindt z’n oorsprong in het zuidoosten van Azië. In deze regio werd destijds rauwe vis verpakt in een laag gefermenteerde rijst met als resultaat dat de vis langer houdbaar bleef. Later werd het melkzuur waarin de rijst werd gefermenteerd, vervangen door azijn en ging men de rijst ook opeten. De oorspronkelijke sushi heet funazushi. Nog steeds wordt op bepaalde plekken in Japan sushi op deze traditionele wijze gemaakt.

Bestel hier direct jouw verse sushi! →

wat is sushi

Japan als bakermat van de moderne sushi

In Japan is sushi echter wel doorontwikkeld tot de sushi zoals wij die bij SushiPoint vandaag de dag maken. Sushi startte in Japan ooit als street food, maar werd dankzij de rijke variatie aan vis in met name de baai van Tokio gecombineerd met de ambachtelijk georiënteerde houding van de Japanners een echte delicatesse. Aan het begin van de negentiende eeuw kreeg in Tokio de tegenwoordige sushi zijn vorm. Kleine, mooie kleurrijke ‘kunstwerkjes’ met verschillende soorten vis, zeevruchten, groente en zeewier. Aan het begin van de twintigste eeuw verspreidde deze sushi zich over de rest van Japan en in de tweede helft van de twintigste eeuw zelfs over de rest van de wereld. Iedereen kon nu genieten van heerlijk verse sushi!

Bij SushiPoint bestel je de lekkerste sushi

Ook zo’n zin gekregen in een speciaal voor jou samengesteld sushigerecht van SushiPoint? We hebben bij alle vestigingen een uitgebreid aanbod van losse sushi of met zorg samengestelde menu’s voor een of meerdere personen zodat je precies jouw favoriete sushimaaltijd kunt kiezen. Naast onze verse sushimenu’s, hebben we de keuze uit heerlijke sashimi en speciale bijgerechten. Zo maak je jouw sushimaaltijd compleet. Alle sushi wordt bij SushiPoint ambachtelijk vervaardigd en we gebruiken uitsluitend de meest verse en lekkerste ingrediënten. Zo kan jij genieten van heerlijke sushi van absolute topkwaliteit op het moment dat jij daar zin in hebt. Als je sushi bij ons bestelt, wordt je bestelling compleet geleverd inclusief chopsticks, soya, gember, wasabi en een easy-cup voor de soya. Direct een overheerlijk sushimenu bestellen van SushiPoint? Je kunt er zelf voor kiezen om jouw sushi bij een van onze vestigingen af te halen of dat we de sushimaaltijd bij jou thuis bezorgen.

Bestel hier direct jouw verse sushi! →