Wat drink je bij sushi?


De verfijnde en zorgvuldig gemaakte sushi van SushiPoint verdient het om met zorg en aandacht gegeten te worden. Uiteraard mag een smakelijk drankje bij de maaltijd niet ontbreken. Maar wat kan je nu het beste bij sushi drinken? SushiPoint geeft je graag de nodige tips om optimaal van je sushi te genieten!

Bestel hier direct jouw verse sushi! →

wat is sushi

SushiPoint adviseert om groene thee te drinken

Wat is het beste drankje bij sushi? Met stipt bovenaan de lijst staat groene thee. Het is niet alleen heerlijk verfrissend van smaak maar heeft ook nog een reinigende werking op de smaakpapillen doordat het de vetten van de sushi weg spoelt waardoor je na een slokje groene thee weer klaar bent om optimaal te genieten van je volgende stukje sushi. Last but not least: groene thee is ook nog eens gezond! Daarom vindt SushiPoint groene thee het ideale drankje bij een sushi maaltijd.

Kies ook eens voor een verfrissend biertje

In Japan is het heel gebruikelijk om een lekker biertje te bestellen bij je sushigerecht. Bekende Japanse biertjes zijn Sapporo, Krin, Asahi en Iki. Natuurlijk kun je ook een koud Nederlands pilsje bij je sushi drinken maar echt Japans bier maakt je sushigerecht natuurlijk wel helemaal af. Let er bij je bierkeuze in ieder geval wel op dat de smaak de specerijen van de sushi niet overtreft. Mocht je voor Japans bier kiezen weet dan dat Sapporo bier wat zwaarder van smaak is en Kirin is juist wat bitterder. Asahi en Iki zijn frissere biersoorten en passen wat SushiPoint betreft dan ook beter.

Kies eens wat anders, kies voor Sake

Het typisch Japanse sake wordt bij een sushi gerecht niet zo vaak gedronken. De reden hiervoor is dat sake wordt gemaakt van rijst.Hierdoor wil de smaak van sake nog wel eens op gespannen voet staan met de smaak van sushi rijst. Als je toch graag een glaasje sake wilt drinken, kan je dit het beste aan het begin van de maaltijd nemen of net daarvoor. Overigens smaakt sake uitstekend bij sashimi omdat hier geen rijst als ingrediënt wordt gebruikt.

Wel of geen wijn bij sushi?

Een glaasje wijn bij sushi? De meningen hierover lopen sterk uiteen. Hoewel er mensen zijn die het geen smaaktoevoeging vinden, zijn er genoeg die een frisse, witte wijn uitstekend samen vinden gaan bij sushi met vis. SushiPoint raadt een rode wijn in ieder geval af maar wij vinden een gekoelde witte wijn met een frisse afdronk prima samen gaan met onze sushi gevuld met vis.

Frisdrank of water

Altijd goed; een koel glas water. Dorstlessend en bovendien blijven de smaken van de kruiden in de sushi uitstekend behouden. Een glaasje frisdrank kan er goed bij. Zeker voor kinderen omdat de subtiele smaken wat naar de achtergrond verdwijnen.

Bestel hier direct jouw verse sushi! →