Wat zit er in sushi?


SushiPoint neemt je graag mee in de wereld van sushi. Op de vraag wat er allemaal in sushi zit, geven we je graag antwoord. Er zijn alleen al bij SushiPoint honderden combinaties te verzinnen zodat we het antwoord op de vraag zo duidelijk mogelijk aan je proberen te geven.

Bestel hier direct jouw verse sushi! →

wat is sushi

De basis van elk sushigerecht van SushiPoint: verse ingrediënten

Met sushi kan je eindeloos variëren. Niet voor niets hebben wij bij SushiPoint een royale keuze in verschillende soorten sushi. Welke ingrediënten ook worden gebruikt, bij ons kan je er altijd van op aan dat we uitsluitend werken met verse spullen. Immers, sushi is het lekkerst als de ingrediënten zoals rijst, vis, vlees en groenten zo fris en vers mogelijk zijn.

Wat zit er allemaal in sushi?

Rijst

Sushi bestaat uit een aantal basisbestanddelen waarvan rijst misschien wel de belangrijkste is. In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft de betekenis van het woord sushi overigens niets te maken met vis. De betekenis van het woord sushi is namelijk “met azijn bereide rijst”. Hiermee verschilt sushirijst in belangrijke mate met gewone rijst. Naast het toevoegen van azijn zijn er nog meer verschillen. Zo zijn de korrels vaak korter en dikker en blijven ze wat beter plakken. En die eigenschap weten de koks van SushiPoint natuurlijk te waarderen!

Vis

Naast rijst bevat de meeste sushi vis. Rauwe vis welteverstaan. Voor sushi kunnen allerlei soorten vis worden gebruikt maar enkele van de populairste soorten willen we je graag noemen: het betreft tonijn, zalm, inktvis en octopus. Deze vissoorten laten zich makkelijk verwerken in de sushi en zijn mede daardoor erg populair om te verwerken in maki (gerolde sushi met een vulling van bijvoorbeeld krab, tonijn, zalm, etc), nigiri (met de hand gevormde sushivan een ovaal bolletje rijst met daar bovenop vis of andere zeevruchten) of temaki ((een soort nori puntzak waar rijst en vis in wordt gestopt).

Nori

Een ander basisbestanddeel is nori (zeewier). Dit zijn de dunne zwarte/groenige velletjes die gebruikt worden om de sushi te omwikkelen. Nori wordt gemaakt van purperwier en is grote favoriet omdat het veel smaak met zich meebrengt. Samen vormen zij de basis voor allerhande varianten sushi en is daardoor een onmisbaar element in de keuken van SushiPoint. Naast deze basisingrediënten zijn er natuurlijk honderden andere vormen van sushi mogelijk. Denk aan sushi met vlees, sushi met tempuragerechten, groenten en ei. Kijk maar eens op onze menukaart voor de welhaast oneindige mogelijkheden!

Sushi van SushiPoint is er voor elke stemming en gelegenheid

Sushi is een ambachtelijk product dat bij SushiPoint uitsluitend met de meest verse ingrediënten wordt vervaardigd zodat jij thuis kunt genieten van heerlijke sushi van absolute topkwaliteit! Direct bestellen? Je kunt bij SushiPoint je sushigerecht zelf ophalen op een afgesproken tijd of deze laten bezorgen.

Bestel hier direct jouw verse sushi! →