Welke saus gebruik je bij sushi?


Bij een smakelijk sushigerecht van SushiPoint mag een passende en lekkere saus natuurlijk niet ontbreken. Verreweg het populairst is de sojasaus die bij vrijwel elke sushisoort past en een verrijking is van de smaak. Bij SushiPoint kan je kiezen tussen de normale variant of een sojasaus met minder zout die past bij een verantwoord en zoutarm dieet.

Bestel hier direct jouw verse sushi! →

wat is sushi

De beste saus bij sushi bestel je bij SushiPoint

Als je bij SushiPoint een sushigerecht of losse sushi bestelt, krijg je de populairste sauzen erbij geleverd. Sojasaus is daarbij een van de standaard ingrediënten die je gratis bij de door jou bestelde sushi geleverd krijgt. Sojasaus is een onvervalste smaakmaker en een goede toevoeging bij praktisch alle sushigerechten van SushiPoint. De sojasaus zorgt voor een extra smaakdimensie en past uitstekend bij verse sushi. De sojasaus wordt bij SushiPoint apart geserveerd en kunt u in een (eveneens gratis meegeleverd!) bakje gieten.

Volgens de Japanse etiketten doopt u de sushi overigens ondersteboven in de sojasaus aangezien het ongebruikelijk is om de complete sushi in de sojasaus te dopen. Maar uiteraard mag u van ons zo veel sojasaus gebruiken als je zelf wilt maar pas een beetje op met de hoeveelheid; de smaak van de sojasaus kan gaan overheersen en dat is zonde van het oorspronkelijke sushigerecht. Het belangrijkste is dat je maximaal geniet van je sushimaaltijd van SushiPoint. Wil je overigens een sojasaus die minder zout bevat? Bestel dan los de zoutarme sojasaus van SushiPoint.

De scherpste smaakmaker van SushiPoint: wasabi

Wasabi is een andere, veelgebruikte saus bij uiteenlopende sushigerechten. Velen zullen wasabi direct herkennen door z’n groene kleur en de extreem scherpe smaakbeleving. Als familie van de mierikswortel wordt wasabi bij sushi gemengd met water. De smaaksensatie is heftig maar kortstondig. Slik je de wasabi door, dan is de smaak gelijk weg. Wasabi krijg je standaard geleverd bij je sushibestelling bij SushiPoint maar kan je los ook als extra bijbestellen.

SushiPoint heeft sushi voor elke stemming en gelegenheid

Ook zo’n zin gekregen in een speciaal voor jou samengesteld sushigerecht met lekkere sauzen? We hebben bij SushiPoint een uitgebreid aanbod in menu’s die je precies op jouw smaak en behoefte kunt samenstellen. Onze speciale sushimenu’s zijn een uitgekiende mix van speciaal bij elkaar passende sushi en dat proef je!Alle sushi wordt ambachtelijk vervaardigd bij SushiPointen er wordt uitsluitend met de meest verse en veilige ingrediënten gewerkt. Zo kan jij genieten van heerlijke sushi van absolute topkwaliteit als jij daar zin in hebt! Als je sushi bij ons bestelt, wordt je bestelling geleverd inclusief chopsticks, soya, gember, wasabi en een easy-cup voor de soya. Direct een overheerlijk sushimenu bestellen van SushiPoint?

Bestel hier direct jouw verse sushi! →