Welke Sushi is gezond?


De meeste sushi wordt als gezond bestempeld. Dit komt omdat sushi van SushiPoint als hoofdbestanddeel voornamelijk bestaat uit rijst, vis, zeewier en groenten. Tevens worden de meeste traditionele sushirolls van rauwe vis, groenten, rijst en nori gemaakt en dat zijn stuk voor stuk ingrediënten die laag zijn in calorieën. Uiteraard verschilt de hoeveelheid calorieën per roll door bijvoorbeeld extra toevoegingen. Bij Sushipoint beperken we daarom bij de bereiding van onze sushi's toevoegingen als mayonaise en (room)kaas tot een minimum. Zo zorgen we ervoor dat onze Sushi zo gezond en voedzaam mogelijk is.

Bestel hier direct jouw verse sushi! →

wat is sushi

Gezond, gezonder, gezondst bij Sushipoint

Er is een enorme keuze in sushi op de menukaart van SushiPoint. Een gezonde keuze maken is bij sushi sowieso al niet moeilijk maar uiteraard zijn er verschillen. Een zalm-komkommer roll bijvoorbeeld bevat 231 calorieën en 4 gram vet, terwijl een makreel roll ongeveer evenveel calorieën bevat, met maar slechts 2 gram vet. Kies je voor een sushi met garnaal? Dan bevat deze nauwelijks vet. Op deze manier kun je een mooie mix kiezen van sushi met meer of minder calorieën en meer of minder vet. Slimme combinaties maken is overigens het geheim van gezond sushi eten. Kies je voor een veggie rol in plaats van vis? Dan is de roll nog maar 170 calorieën. Of kies een plankje tonijn sashimi,; dat is slechts 35 calorieën. Ga je voor maximaal gezonde sushi? Vermijd dan de tempura, gebakken sushi en kies voor zo min mogelijk sauzen.

Barstensvol vitamines: nori

Het zo kenmerkende zwarte zeewiervelletje om je sushi heen, de nori, is niet zomaar een favoriet bij het gebruik in sushi in de keukens van Sushipoint. Het bevat bijzonder weinig calorieën maar bevat veel voedingsstoffen zoals vitamine A, B6 en C, mineralen en jodium. Daarnaast is uit onderzoeken gebleken dat de eiwitten in zeewier de bloeddruk aanmerkelijk kan verlagen en de hartgezondheid verbetert. Kies je voor sushi mét nori eromheen, dan kies je voor een gezonde en lekkere sushi!

Het gebruik van groenten en kruiden in de sushi van SushiPoint

Een sushi met zowel vis als groenten is een gezonde en bewuste keuze. Daarnaast bevatten sommige rollen, zoals de California roll, avocado. Dit is een perfecte bron van goede vetten. Vergeet ook vooral niet om lekker wasabi en gember bij je sushi te eten. Sojasaus kán ook, maar probeer wel te gaan voor een zoutarme variant.

Sushi; een verantwoorde keuze

Er bestaan veel verschillende soorten sushi en dit maakt dan ook dat het aantal calorieën in een stuk sushi sterk uiteen kan lopen. Een stuk sushi bevat gemiddeld tussen de 40 en 80 calorieën per stuk, hoe groter de sushi en hoe meer toevoegingen, hoe meer calorieën. Met vijf tot zes stuks heb je nog ruimte (in je caloriebehoefte) om bijvoorbeeld een portie sashimi en een portie edamame (sojabonen) te nemen zodat je ook voldoende groenten eet. Zoals gezegd; kies voor een uitgewogen mix; onze menu’s zijn met zorg samengesteld en geselecteerd door onze chefs waardoor je een gezonde hoeveelheid sushi eet met voldoende calorieën.

SushiPoint adviseert om te eten volgens het Japanse begrip ‘HaraHachiBu’ dat betekent dat je je nooit meer dan 80% vol zou moeten eten. Zorg voor een verzadigd gevoel maar prop je niet helemaal vol!

Sushi is er voor elke stemming en gelegenheid

Trek gekregen? Sushi is een ambachtelijk product dat bij Sushi Point uitsluitend met de meest verse ingrediënten wordt vervaardigd. Zo kan jij genieten van heerlijke sushi van absolute topkwaliteit! Direct bestellen?

Bestel hier direct jouw verse sushi! →