Welke vis wordt er gebruikt voor sushi?


Bij de vers gemaakt sushi van SushiPoint wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van rauwe vis. Deze is niet alleen eenvoudig in sushi te verwerken, maar geeft ook de unieke smaaksensatie die verse sushi zo bijzonder en speciaal maakt. Doordat SushiPoint strikt de HACCP wet- en regelgeving naleeft, kan je er van verzekerd zijn dat wij uitsluitend de beste vis gebruiken bij onze vers gemaakte sushi.

Bestel hier direct jouw verse sushi! →

wat is sushi

Welke soorten vis gebruikt SushiPoint?

Veel gebruikte vissoorten zijn rauwe zalm of tonijn. Wij letten er scherp op dat we eerste kwaliteit verse vis gebruiken bij de verwerking van onze sushi.Verse vis smelt op de tong, heeft een neutrale geur en een heldere structuur. Alleen als deze goede tekenen van verse vis aanwezig zijn, worden ze verwerkt in onze verse sushi. De volgende soorten vis worden door SushiPoint vaak gebruikt in sushi: tonijn (maguro), zalm (shake), zeebaars, haring, krab (kani) en garnalen (ebi).

Varieer en probeer sushi met verse vis bij SushiPoint

De mogelijkheden om verse sushi met vis te proberen zijn welhaast eindeloos. Wat bijvoorbeeld bijzonder smakelijk is (over smaak valt overigens moeilijk te twisten), zijn sushi met zeekreeftjes, gamba's, oesters, en bijvoorbeeld St. Jacobsschelpen. Gelukkig heeft SushiPoint een indrukwekkende keuze uit zorgvuldig samengestelde menu’s met allerlei verschillende soorten sushi met verse vis. Raadpleeg onze menukaart en maak je keuze of stel zelf een menu samen door losse sushi te bestellen.

Verse vis is gezond

Rauwe zalm is bijvoorbeeld een perfecte begeleider van kwaliteits sushi. Sterker nog: naast dat het lekker is, is het ook nog eens heel gezond. Omdat de vis niet gebakken wordt, kunnen er geen schadelijke stoffen tijdens het kookproces ontstaan. Daarnaast bevat rauwe zalm meer gezonde voedingsstoffen dan gerookte of gebakken zalm, zoals omega 3-vetzuren. Deze stoffen hebben een bloeddrukverlagend effect.

Sushi is er voor elke stemming en gelegenheid

Sushi is een ambachtelijk product dat bij SushiPoint uitsluitend met de meest verse ingrediënten wordt vervaardigd zodat jij thuis kunt genieten van heerlijke sushi van absolute topkwaliteit! Direct bestellen?

Bestel hier direct jouw verse sushi! →